woensdag 8 maart 2017

Week 4

Wie zijn wij?
Deze week is het aan mij de beurt om mezelf voor te stellen. Ik ben Lykele Dam, de enige Drenth woonachtig in het prachtige Roden en 22 jaar oud. Door de ontwikkelingen rondom ICT en het onderwijs heb ik gekozen voor de minor Leren & ICT. Juist omdat we aan de vooravond van iets moois staan, lijkt het mij leuk om hier alvast van alles over te weten en vooral ook te kunnen ontwikkelen. Ik merk dat hier binnen de minor erg veel ruimte voor is en hoop mijn kennis & vaardigheden op het gebied van ICT hier verder uit te kunnen bouwen.

De week

Woensdag 1 maart
Tijdens de colleges zijn we niet echt bezig geweest met ons project. Na de opening van onze medestudenten zijn we kort bezig geweest met onze onderzoeksvraag en hebben het plenaire deel afgesloten met het werken in de nieuwe groepjes voor de workshop.
Toen we uiteen gingen in onze DOT’s hebben we gewerkt aan de enquêtevragen die ons gaan helpen met het beantwoorden van onze deelvragen. We hebben besloten om de vragen op te splitsen in vragen voor leerlingen en docenten om zo van beide kanten een goed beeld te krijgen. De vragen gaan vooral over plannen, hoe wordt er nu met plannen binnen de school omgegaan en hoe ervaren leerlingen dit. We maken gebruik van de Likert-schaal en veel vragen zijn dan ook echt meningsvragen. Bij de Likert-schaal geef je met een bepaalde waarde je mening over een stelling (bijv. 1 tm 5 waarbij 1 een onvoldoende is en 5 een goed). We hebben er voor gekozen om de optie ‘’geen mening’’ weg te laten en deze te vervangen met voldoende om zoveel mogelijk loze data te vermijden. De school biedt zelf een online platform aan dat het afnemen van enquêtes aanzienlijk gemakkelijker maakt (en vooral het verzamelen van de uiteindelijke data).
Verder zijn we ook bezig met het afronden van deelvraag 1. De verschillende stukjes druppelen langzamerhand binnen en kunnen samengevoegd worden, dit hopen we aan het einde van deze week af te ronden.
Voor volgende week staat er weer een contactmoment met onze school op het programma waar we langs zullen gaan en onze bevindingen tot nu toe zullen bespreken. Verder bestaat er de mogelijkheid voor beide kanten om vragen te stellen en zo duidelijkheid te creëren. We hopen de enquête dan af te kunnen geven zodat de procedure om deze af te nemen z.s.m. in werking gesteld kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten